Sunday, 2 June 2013

Nukilan buat sahabat :)

Kita harus akur bahawa satu hari nanti kita perlu berpisah setelah sekian lama bersama menadah ilmu sewaktu di SMKR dahulu .. Sekarang masing2 mempunyai hala tuju dan haluan tersendiri untuk membina masa depan yg lebih cerah .. Ingat , kita hanya mampu merancang dan Allah juga mempunyai perancanganNya tetapi perancangan Allah jauh lebih baik drp perancangan yg kita rancangkan .. :)

Berbagai pengalaman pahit dan manis yg aku dapat kumpulkan sepanjang hampir 2 tahun bersama dengan kalian dan saat2 indah bersama kalian tidak mungkin akan aku lupakan sama sekali ..

Ingat , berapa jauh sekali pun kita merantau untuk mencari ilmu , jgn sesekali lupa akan yang Maha Esa .. Perbetulkan niat kita belajar hanyalah kepadaNya .. Jangan pulang dengan tangan kosong sebaliknya pulanglah dengan kejayaan !! .. Kita bakal menempuh alam baru , alam yang lebih mencabar dari sebelumnya .. Jaga hubungan dengan Allah , InsyaAllah Allah akan jaga kita :)

Halalkan lah segala rezeki dan kebaikan yg kalian kongsikan padaku , halalkan ilmu yang kalian tumpahkan padaku , halalkan didikan yang kalian pernah berikan padaku dalam apa jua bentuk dan keadaan .. Rasa penghargaanku hanya mampu ku balas dengan doa .. Moga Allah SWT meredhai ukhuwwah kita .. :)

Biar sebanyak mana nikmat limpah kurniaNya , segala isi di langit dan di bumi adalah milikNya juga .. Apa saja yang kita miliki sekarang dan selamanya adalah pinjaman semata2 dan
gunakan lah pada jalan keredhaanNya.

Kita harus berusaha dan jangan lupa berdoa kepadaNya ..
Selebihnya biar Allah SWT yang tentukan yang terbaik buat kita semua :)
Tawakkal lah kepadaNya ..

Aku doakan yang terbaik buatmu semua !! dan InsyaAllah kita bakal bertemu kembalii satu hari nanti  :)
Salam ukhuwwah, salam kasih dan sayang buat semua

No comments:

Post a Comment